Andesteg

 
11-11-2010
Julemad

4 pers.

1 and (ca. 2.800 g)
1½ tsk salt
2 store syrlige æbler
ca. 100 gram stenfri svesker
vingespidser, hals, kråse og hjerte
3/4 liter vand
1 kvist timian
1 løg
1 tsk salt
4 peberkorn
1-2 tsk maizena
salt, peber, evt. kulør

Tilbehør:
Hvide kartofler, brune kartofler, rødkål samt evt.surt eller tranebærsyltetøj.

Fremgangsmåde:

Anden tørres ud- og indvendig.
De yderste vingespidser klippes af. Lidt af halsskindet klippes af, resten fæstnes med kødpinde på ryggen.
Vingerne fæstnes med kødpinde.
Anden gnides med salt og fyldes med æbler skåret i kvarte stykker, svesker og evt. leveren skåret i terninger.
Anden lukkes med kødpinde og lægges på rist over brandepanden med ryggen opad.
Steger ca. ½ time ved 160 grader.
Vingespidser, hals, kråse og hjerte kogets ca. ½ tme i vand tilsat timian, løg, saltog peberkorn, hvorefter suppen sies.
Anden vendes, og det afsmeltede fedt hældes fra.
Suppen hældes ved og anden videresteger ved 160 grader.

Skyen hældes fra og skummes for fedt.
Anden kan efterbrunes ca. 10 minutter ved 225 grader.
Skyen jævnes med maizena og smages til med salt og peber.





 
 
Find information om: guiden guide jul
(Hovedkategori: Julemad)