Gåsesteg

 
11-11-2010
Julemad

Tilberedningstid ialt: 4 timer 30 min

Ingredienser: 12 pers.

1 stk hel gås
5 æbler
150 g svesker
1 l hønsebouillonterning
bordsalt
frisk Legro rosmarin

Fremgangsmåde:

-En gås gøres i stand og det meste af fedtet fjernes.Gnides indvendigt med lidt salt. Fyldes med æbler eller pærer med skrællen på og udblødte svesker.

-Gåsen placeres på risten i en bradepande med ryggen opad, skindet gnides friskhakket rosmarin. Bradepanden placeres nederst i ovnen, som indstilles på 160°C.

-Efter 1 time hældes afsmeltet fedt fra bradepanden, og gåsen vendes. Vingespidser, hals og indmad (kråse, lever, hjerte) lægges i bradepanden, vand og bouillon hældes ved.

-Gåsen steges videre i 4 timer og dryppes med sky af og til. For at opnå sprødt skind, kan temperaturen hæves til 225°C i de sidste 15 minutter, så den samlede stegetid bliver ca. 5 timer, indtil kødet mellem lår og bryst er mat og gennemstegt.

-Gåsen hviler i 15 minutter før den er klar til servering.





 
 
Find information om: jul guide guiden
(Hovedkategori: Julemad)