Gode råd om julegavekøb

 
11-11-2010
Julegaver

Der er en række gode råd når du skal ud og købe julegaver.

1. Du har ikke krav på at få julegaverne byttet eller pengene retur. Det er op til butikken at bestemme, hvilken bytteservice de vil tilbyde. Mange tilbyder dog gode bytteregler, fordi de er glade for glade kunder, der kommer igen og igen.

2. Tjek byttereglerne i butikken og sørg for at få en bon, evt. byttemærke, plombering eller andet butikken kræver ved i bytning. Tjek om der er en byttefrist.

3. Butikken kan afvise returnering, hvis byttefristen er overskredet, eller hvis et forbud mod at bryde emballagen ikke overholdes.

4. Hvis julegaven er i stykker, så gælder købeloven, og du kan få varen repareret, byttet eller pengene retur.

5. Hvis butikken tilbyder penge retur for julegaver og samtidig holder udsalg, så har du krav på at få det fulde beløb du har betalt for varen tilbage.

6. Gavekort og tilgodebeviser kan ikke kræves ombyttet til kontanter.

7. Sørg for at gemme bonner på julegaver, selvom de ikke kan eller skal byttes.Bonnen er din dokumentation for hvor og hvornår varen er købt, hvis der viser sig at være fejl på varen inden for den toårige reklamationsperiode eller en evt. garantiperiode.

8: Når du køber en varer, så husk at se om du kan finde salgs og leveringsbetingelserne på websiden. Hvis en butik ikke har det, så er det et tegn på useriøsitet.

9: Køb ikke i for god tid! Hvis du køber i alt for god tid, så kan du risikerer at varen ikke kan byttes efter jul.

10: Husk at tjekke leveringstiderne, det ville være ærgeligt at stå med en julegave som ikke bliver leveret før efter jul.

11: Brug dit betalingskort når du køber gaver på nettet, dermed kan du få hjælp af banken til at få penge retur, hvis din varer ikke dukker op.

Kilde: Gaveideer.dk

 
 
Find information om: jul guiden guide
(Hovedkategori: Julegaver)