Klejner

 
11-11-2010
Julebagning

Ingredienser (Klejner):


500 g mel, hvede
125 g smør (saltet)
175 g sukker
3 spk. citron, skal (revet)
1 tsk. kardemomme
1 tsk. salt
3 spk. fløde 13%
3 stk. æg
1 kg palmin


Fremgangsmåde (Klejner):


Smør smuldres i melet.
Sukkert, kardemome, salt og citronskal blandes i.
Dejen ældes sammen med æg og fløden.
Hviler koldt i et par timer.
Dejen rulles tyndt ud og skæres i strimler på 8 x 3 cm.
I midten skæres en 2 cm. lang ridse.
Den ene ende af dejen trækkes igennemem ridsen.
Klejnerne koges gyldne i varmt palmin, lægges på fedtsugene papir til de er kolde.





 
 
Find information om: guide guiden jul
(Hovedkategori: Julemad)