Rullepølse

 
11-11-2010
Julefrokost

Ingredienser:

1 stort svineslag
2 ts peber
2 ts nelliker
1 ts koriander
2 ts salt
5 løg, hakket
2 ts allehånde
1 ts muskatnød
1 ts timian

SALTLAGE:
5 l vand
100 g mørk farin
20 kryddernelliker
800 g salt
20 g allehånde
10 laurbærblade

KOGELAGE:
vand
krydderbuket af 1 løg med 3 kryddernelliker 10 peberkorn timian, persille, laurbærblad

Fremgangsmåde:

Slaget skæres til, med lommer til krydderierne. Krydderierne stødes i morter, eller hakkes meget fint i blender, løgene kan også hakkes i blender. Den samlede mængde krydderier skal ca. svare til 1 pose krydderi, (af den størrelse som fåes i supermarked), pr. slag. Løg og krydderier blandes godt, og fordeles i slaget.
Slaget rulles sammen og snøres godt med bomuldsgarn. Lægges i saltlage et køligt sted i 6-8 dage, og koges derefter i kogelage i 1 1/2 time. Afkøles let i kogelagen, og lægges derefter i pres i f. eks. en sandkageform med telefonbøger som vægt, eller der bruges en rullepølsepresse. Stilles koldt.





 
 
Find information om: guiden jul guide
(Hovedkategori: Julemad)