Chokoladekarameller

 
11-11-2010
Juleslik

25 gram smør
25 gram kakao
250 gram sukker
2 dl sirup
1/4 liter fløde
½ tsk. vinsyre
1 tsk. vanille

Smør, kakao, sukker, sirup og fløde røres sammen og varmes over svag varme og under jævnlig omrøring, til det er klumpefrit.

Da koges over rask ild og jævlig omrøring i ca. ½ time, til termometret viser 135 grader, eller en dråbe stivner til en blød sej kugle i koldt vand.

Når massen begynder at blive jævn, må der røres uafbrudt.
Når det er slukket, røres vinsyre og vanille i.

Karamelmassen røres blank og jævn, mens den afkøles så meget, at den ikke flyder, når den hældes op
Den hældes på smørsmurt plade og ridses af i 96 firkanter med en kniv, gnedet med florsukker.

Når karamellerne er helt stivnede, hugges de fra hinanden med en skarp kniv.
Til sidst pakkes de i syltepapir.





 
 
Find information om: guiden jul guide
(Hovedkategori: Juleslik)