 |
|
 |
|
1 - 10: Nyeste Julemad
|
|
|
|
|
|
|
|
Tørrede æbleringe
(Julemad > Sunde julegodter)
|
|
Ingredienser: 2-3 æbler Lidt citronsaft Lidt sukker Lidt kanel Fremgangsmåde: Kernehuset udstikkes, og æblerne skæres i tynde skiver på ca. 4-5 mm. Ringene vendes i lidt citronsaft og lægges på en bekl&ael...
|
|
|
|
Kakao/kanelmandler
(Julemad > Sunde julegodter)
|
|
Ingredienser: 50 g chokolade (min. 70 %) 50 g mandler Kanel Kakaopulver Fremgangsmåde: Chokoladen smeltes i en gryde eller over vandbad ved svag varme. Når chokoladen er smeltet, kommes mandlerne i, og der røres, til de er helt ...
|
|
|
|
Chokoladekugler
(Julemad > Juleslik)
|
|
Ingredienser:
120 gram Havregryn
75 gram Flormelis
15 gram Kakao
50 gram Margarine
1.5 tsk. Vanillesukker
2 spsk. Kaffe færdiglavet
1 spsk. Sherry. tør
Pynt:
Kokosmel
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser ...
|
|
|
|
Brændte mandler
(Julemad > Juleslik)
|
|
Ingredienser: 250 gram Mandler, usmuttede 150 gram Sukker 0.5 dl. Vand Fremgangsmåde: Varm sukker og vand op i en pande og hæld mandlerne/nødderne i. Skru ned på så det ikke bliver til svedne mandler. Rø...
|
|
|
|
Appelsin flæsk
(Julemad > Juleslik)
|
|
Ingredienser:
20 blade husblas
2 dl. koldt vand
½ kg. sukker
1/4 l. vand
1/4 tsk. citronsyre
revet skal af 1 appelsin
1 dl. appelsinsaft
2 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde:
Husblasen udblødes 2 min. i 2 dl koldt va...
|
|
|
|
Flæskesteg
(Julemad > Julemad)
|
|
Ingredienser: 1 ½ kg. svinekam med svær 1 spsk. groft salt 2-3 laurbærblade 2-3 skalotteløg 5-6 dl. bouillon Sovs: 5-6 dl. sky + evt. vand 1-1 ½ spsk. mel ½ dl. vand salt peber evt. kulør Tilberedning: Rids sværen...
|
|
|
|
Marcipan
(Julemad > Julebagning)
|
|
Ingredienser: 225 gram mandler, gerne spanske 75 gram sukker vand Fremgangsmåde: 1: Skold mandlerne og smut dem. Tør dem grundigt og lad dem ligge på et tørt klæde for at tørre yderligere. Gerne en times tid....
|
|
|
|
Honningkage
(Julemad > Julebagning)
|
|
Du skal bruge: 8 æg 500 g honning 500 g farin 500 g hvedemel 100 g kartoffelmel 3 tsk bagepulver 2 tsk stødt anis 2 tsk stødt nellike 2 tsk stødt pomeransskal Smørcreme: 250 g Smør 200 g (blød) Hon...
|
|
|
|
Stegt Kalkun
(Julemad > Julemad)
|
|
8-10 pers 1 Kalkun (ca. 4.200 gram) Fyld: 250 gram champignon kalkunindmad 15 gram margarine 3 stilke bladselleri 1 skalotteløg 1 syrligt æble 100 gram franskbrødskrumme 2 dl fløde ½ tsk timian ½ tsk salt groftkvær...
|
|
|
|
Andesteg
(Julemad > Julemad)
|
|
4 pers 1 and (ca. 2.800 g) 1½ tsk salt 2 store syrlige æbler ca. 100 gram stenfri svesker vingespidser, hals, kråse og hjerte 3/4 liter vand 1 kvist timian 1 løg 1 tsk salt 4 peberkorn 1-2 tsk maizena salt, peber, evt. kulø...
|
|
Gløgg blev først kaldt "glødet vin" (først skrevet "glødg"), og den havde et betydeligt lavere alkoholindhold end nutidens gløgg. Snarest mindede gløggen fra det 19. århundrede om den "glühwein",...
Hvis du har du materiale til katagorien "Julemad" så indsend det til os. Hovedkategori: Julemad