1 - 10: Nyeste Julemad
 
Julemad
 
Tørrede æbleringe
(Julemad > Sunde julegodter)


Ingredienser: 2-3 æbler Lidt citronsaft Lidt sukker Lidt kanel Fremgangsmåde: Kernehuset udstikkes, og æblerne skæres i tynde skiver på ca. 4-5 mm. Ringene vendes i lidt citronsaft og lægges på en bekl&ael...
Julemad
 
Kakao/kanelmandler
(Julemad > Sunde julegodter)


Ingredienser: 50 g chokolade (min. 70 %) 50 g mandler Kanel Kakaopulver Fremgangsmåde: Chokoladen smeltes i en gryde eller over vandbad ved svag varme. Når chokoladen er smeltet, kommes mandlerne i, og der røres, til de er helt ...
Julemad
 
Chokoladekugler
(Julemad > Juleslik)


Ingredienser: 120 gram Havregryn 75 gram Flormelis 15 gram Kakao 50 gram Margarine 1.5 tsk. Vanillesukker 2 spsk. Kaffe færdiglavet 1 spsk. Sherry. tør Pynt: Kokosmel Fremgangsmåde: Alle ingredienser ...
Julemad
 
Brændte mandler
(Julemad > Juleslik)


Ingredienser: 250 gram Mandler, usmuttede 150 gram Sukker 0.5 dl. Vand Fremgangsmåde: Varm sukker og vand op i en pande og hæld mandlerne/nødderne i. Skru ned på så det ikke bliver til svedne mandler. Rø...
Julemad
 
Appelsin flæsk
(Julemad > Juleslik)


Ingredienser: 20 blade husblas 2 dl. koldt vand ½ kg. sukker 1/4 l. vand 1/4 tsk. citronsyre revet skal af 1 appelsin 1 dl. appelsinsaft 2 spsk. citronsaft Fremgangsmåde: Husblasen udblødes 2 min. i 2 dl koldt va...
Julemad
 
Flæskesteg
(Julemad > Julemad)


Ingredienser: 1 ½ kg. svinekam med svær 1 spsk. groft salt 2-3 laurbærblade 2-3 skalotteløg 5-6 dl. bouillon Sovs: 5-6 dl. sky + evt. vand 1-1 ½ spsk. mel ½ dl. vand salt peber evt. kulør Tilberedning: Rids sværen...
Julemad
 
Marcipan
(Julemad > Julebagning)


Ingredienser: 225 gram mandler, gerne spanske 75 gram sukker vand Fremgangsmåde: 1: Skold mandlerne og smut dem. Tør dem grundigt og lad dem ligge på et tørt klæde for at tørre yderligere. Gerne en times tid....
Julemad
 
Honningkage
(Julemad > Julebagning)


Du skal bruge: 8 æg 500 g honning 500 g farin 500 g hvedemel 100 g kartoffelmel 3 tsk bagepulver 2 tsk stødt anis 2 tsk stødt nellike 2 tsk stødt pomeransskal Smørcreme: 250 g Smør 200 g (blød) Hon...
Julemad
 
Stegt Kalkun
(Julemad > Julemad)


8-10 pers 1 Kalkun (ca. 4.200 gram) Fyld: 250 gram champignon kalkunindmad 15 gram margarine 3 stilke bladselleri 1 skalotteløg 1 syrligt æble 100 gram franskbrødskrumme 2 dl fløde ½ tsk timian ½ tsk salt groftkvær...
Julemad
 
Andesteg
(Julemad > Julemad)


4 pers 1 and (ca. 2.800 g) 1½ tsk salt 2 store syrlige æbler ca. 100 gram stenfri svesker vingespidser, hals, kråse og hjerte 3/4 liter vand 1 kvist timian 1 løg 1 tsk salt 4 peberkorn 1-2 tsk maizena salt, peber, evt. kulø...





Gløgg
Gløgg blev først kaldt "glødet vin" (først skrevet "glødg"), og den havde et betydeligt lavere alkoholindhold end nutidens gløgg. Snarest mindede gløggen fra det 19. århundrede om den "glühwein",...

Hvis du har du materiale til katagorien "Julemad" så indsend det til os. Hovedkategori: Julemad



Julebagning Julefrokost Juleslik Sunde julegodter