 |
|
 |
|
1 - 10: Nyeste Julemad
|
|
|
|
|
|
|
|
Tørrede æbleringe
(Julemad > Sunde julegodter)
|
|
Ingredienser: 2-3 æbler Lidt citronsaft Lidt sukker Lidt kanel Fremgangsmåde: Kernehuset udstikkes, og æblerne skæres i tynde skiver på ca. 4-5 mm. Ringene vendes i lidt citronsaft og lægges på en bekl&ael...
|
|
|
|
Kakao/kanelmandler
(Julemad > Sunde julegodter)
|
|
Ingredienser: 50 g chokolade (min. 70 %) 50 g mandler Kanel Kakaopulver Fremgangsmåde: Chokoladen smeltes i en gryde eller over vandbad ved svag varme. Når chokoladen er smeltet, kommes mandlerne i, og der røres, til de er helt ...
|
|
|
|
Chokoladekugler
(Julemad > Juleslik)
|
|
Ingredienser:
120 gram Havregryn
75 gram Flormelis
15 gram Kakao
50 gram Margarine
1.5 tsk. Vanillesukker
2 spsk. Kaffe færdiglavet
1 spsk. Sherry. tør
Pynt:
Kokosmel
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser ...
|
|
|
|
Brændte mandler
(Julemad > Juleslik)
|
|
Ingredienser: 250 gram Mandler, usmuttede 150 gram Sukker 0.5 dl. Vand Fremgangsmåde: Varm sukker og vand op i en pande og hæld mandlerne/nødderne i. Skru ned på så det ikke bliver til svedne mandler. Rø...
|
|
|
|
Appelsin flæsk
(Julemad > Juleslik)
|
|
Ingredienser:
20 blade husblas
2 dl. koldt vand
½ kg. sukker
1/4 l. vand
1/4 tsk. citronsyre
revet skal af 1 appelsin
1 dl. appelsinsaft
2 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde:
Husblasen udblødes 2 min. i 2 dl koldt va...
|
|
|
|
Flæskesteg
(Julemad > Julemad)
|
|
Ingredienser: 1 ½ kg. svinekam med svær 1 spsk. groft salt 2-3 laurbærblade 2-3 skalotteløg 5-6 dl. bouillon Sovs: 5-6 dl. sky + evt. vand 1-1 ½ spsk. mel ½ dl. vand salt peber evt. kulør Tilberedning: Rids sværen...
|
|
|
|
Marcipan
(Julemad > Julebagning)
|
|
Ingredienser: 225 gram mandler, gerne spanske 75 gram sukker vand Fremgangsmåde: 1: Skold mandlerne og smut dem. Tør dem grundigt og lad dem ligge på et tørt klæde for at tørre yderligere. Gerne en times tid....
|
|
|
|
Honningkage
(Julemad > Julebagning)
|
|
Du skal bruge: 8 æg 500 g honning 500 g farin 500 g hvedemel 100 g kartoffelmel 3 tsk bagepulver 2 tsk stødt anis 2 tsk stødt nellike 2 tsk stødt pomeransskal Smørcreme: 250 g Smør 200 g (blød) Hon...
|
|
|
|
Stegt Kalkun
(Julemad > Julemad)
|
|
8-10 pers 1 Kalkun (ca. 4.200 gram) Fyld: 250 gram champignon kalkunindmad 15 gram margarine 3 stilke bladselleri 1 skalotteløg 1 syrligt æble 100 gram franskbrødskrumme 2 dl fløde ½ tsk timian ½ tsk salt groftkvær...
|
|
|
|
Andesteg
(Julemad > Julemad)
|
|
4 pers 1 and (ca. 2.800 g) 1½ tsk salt 2 store syrlige æbler ca. 100 gram stenfri svesker vingespidser, hals, kråse og hjerte 3/4 liter vand 1 kvist timian 1 løg 1 tsk salt 4 peberkorn 1-2 tsk maizena salt, peber, evt. kulø...
|
|
Ingredienser: 1 svinemørbrad 1 1/2 spsk salt 12 spsk sukker 1 teske tørret dild 1 teske tørret merian 8 knuste enebær saften af 1 citron 1 spsk olie Fremgangsmåde: Mørbraden afpudses godt og gnides på ...
Hvis du har du materiale til katagorien "Julemad" så indsend det til os. Hovedkategori: Julemad