Glaseret skinke

 
11-11-2010
Julefrokost

Ingredienser:

1 skinke med svær (ikke ridset) på ca. 2 kg
saltlage af 200 gram salt og 25 gram sukker til hver liter vand
1 glas cognac
1 glas maderia
1 æggehvide
puddersukker, rasp, sennepspulver
hele nelliker

Fremgangsmåde:

Skinken lægges to dage i en saltlage som ovenstående. Den skal ikke stå for koldt. Den steges derefter i ovnen - ganske langsomt ved 125 grader, til stegetermometeret viser 76 grader. Den tages ud, og sværen fjernes. Med kød- eller en engangssprøjte gives skinken et godt skud cognac og madeira.

Den smøres herefter med en blanding af æggehvide, puddersukker og rasp - omtrent lige meget af hver, smagt til med sennepspulver. En håndfuld hele nelliker stikkes i skinken, som atter kommes i ovnen. Denne gang for fuldt blus eller under grillen til den er smukt glaseret - dvs. 5-7 minutter. Hold godt øje med den under grillen, sukkeret kan branke på et øjeblik. Den køles helt af, inden den skæres ud.





 
 
Find information om: guide guiden jul
(Hovedkategori: Julemad)